Google+

Snúbenie jedla a vína v Hoteli Zlatý Dukát ****

Košický Hotel Zlatý Dukát****  11. novembra potešil svojich hostí príjemným gurmánskym zážitkom v podobe Snúbenia jedla a vína.

V unikátnej atmosfére podzemných priestorov Cognac & Wine Lounge, ktorého steny tvoria pôvodné mestské hradby z 13.- 16. storočia si návštevníci vychutnali umenie šéfkuchara Milana Polohu v spoločnosti výborných vín značky Movino.

 

 

Večer začal zľahka, lahodnou Parmskou šunkou s baby mozzarellou a šťavnatou cherry paradajkou v kombinácií so sviežou, zaujímavo korenistou chuťou Chardonnay.

  
Príjemné spomienky na leto iste mnohým privodil svojou lahodnou malinovou arómou Cabernet Sauvignon rosé, ktorý doprevádzal Tigriu krevetu na jemne pikantnej zeleninovej polente s ľahkým nádychom exotiky.

  

 
Inšpiratívne bolo zakomponovanie tradičnej ingrediencie slovenskej kuchyne – bryndze - v netradičnom prevedení do jemnej bryndzovej raviolky s grilovaným zubáčom, v lahodnej chuti jej bol ideálnym partnerom krásne aromatický a príjemné sladkastý Devín.
 
 
S gradujúcim večerom prichádzali na stôl ďalšie zaujímavé špeciality. Lahodný šťavnatý jahňací chrbát zdobený chrumkavou grilovanou zeleninkou v spoločnosti výrazne korenistého Cabernet Sauvignon s nádhernou arómou čiernych ríbezlí.
 
 
Skvelou poslednou bodkou medzi hlavnými jedlami bol Hovädzí steak s delikátnou husacou pečeňou a sladkým karamelizovaným jabĺčkom v kombinácii s plnou chuťou a zaujímavou škoricovo ovocnou arómou Frankovky modrej.
 
 
Sladké potešenie v závere večera prinieslovanilkové Créme brulée s jemným jahodovým sorbetom v sprievode rovnako lahodného Rulandského Bieleho s jemným tónmi grepu a hrušky.
 
  
     
 
 
Ako nám prezradil Ľubor Leščišin, Marketing Manager Hotela Zlatý Dukát****, hlavnou myšlienkou týchto gastronomických podujatí je dostať do povedomia tzv. vyššiu gastronómiu a samozrejme aj prezentovať hotel a jeho kuchyňu. Pre organizáciu tohto podujatia si vybrali ako partnera víno značky Movino, ktoré podľa slov Ľubora Leščišina ponúka širokú paletu vín vďaka čomu dokázali ľahko vybrať vhodné víno ku každej ponúkanej špecialite.
´Celkovo hodnotím večer veľmi kladne, podarilo sa nám- ako sme si už v názve uviedli - „snúbiť jedlo s vínom“ aj keď najlepším hodnotením úspechu je pre nás zákazník, ktorý príde aj nabudúce´ dodáva Ľubor Leščišin.
 
 
      
 
 
Dôležitou pridanou hodnotou takýchto podujatí je určite aj rozvíjanie vzťahov so zákazníkmi. Vysoký podiel hostí tohto večera tvorili zástupcovia korporátnej klientely hotela, v ktorej vidí Ľubor Leščišin veľký potenciál. Podujatia tohto typu organizuje Hotel Zlatý Dukát 3-4 krát ročne, ďalšiu plánuje začiatkom roka 2011.
 
 
 
 
 

 

Partneri

Spojte sa s nami na Facebooku