Google+

Dvaja kuchári, dve menu a pomoc tým, ktorí to ocenia

Dve reštaurácie spod Tatier sa spojili, aby pomohli deťom a ľuďom, ktorí to potrebujú. Po prvýkrát na Slovensku predvedú reštaurácia Liptovský Dvor v Liptovskom Jáne a reštaurácia Gašperov mlyn v Batizovciach unikátny kuchársky súboj počas dvoch aprílových večerov s názvom Pomáhať nám chutí. Neštandardné budú najmä ceny za jednotlivé jedlá – každý hosť dá za chod toľko, koľko chce prispieť dobročinnej organizácii, pre ktorú sa budú v daný večer zbierať finančné prostriedky. 
 
Kulinárske súboje sa budú odohrávať počas dvoch aprílových piatkových večerov – 11. apríla v reštaurácii Liptovský Dvor a 25. apríla v Gašperovom mlyne. Menu od oboch kuchárov bude mať spoločné menovatele – rovnaké suroviny použité v jedlách. Špičkoví šéfkuchári Miroslav Gemzický a Michal Škorec pripravia dve degustačné päťchodové menu, kde budú zastúpené suroviny divina, ryba, kačka, bravčová panenka a čokoláda. 
 
Hostia si budú počas večera vyberať jedlá z oboch menu, pričom nebudú vedieť, ktoré jedlo pochádza od ktorého šéfkuchára. Hosť za jedlo zaplatí toľko peňazí, koľko uzná za vhodné a koľko by rád prispel dobročinnej organizácii. Vyzbieraná suma za všetky jedlá poputuje dvom organizáciám – za Liptovský Dvor bude čiastka venovaná centru pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici a za Gašperov mlyn zase paraolympijskému lukostreleckému družstvu z Kežmarku. Na oboch večeroch budú prítomní zástupcovia týchto organizácií, ktorí ich aj bližšie predstavia. 

 
Cieľom večera priateľsky postaviť proti sebe dvoch špičkových šéfkuchárov, hosťom pripraviť fantastický kulinársky zážitok, všetkým vytvoriť príjemnú atmosféru, ale celým projektom najmä podporiť dobrú vec.

Partneri

Spojte sa s nami na Facebooku