Hotelblog

Syrakúzy, Taliansko: historické centrum, bohatstvo kultúry a množstvo úchvatných pláží

block

Syrakúzy, nachádzajúce sa na východnom pobreží ostrova Sicília, je jedným z najstarších miest v Stredozemnom mori. Svojou historickou hodnotou, bohatstvom kultúry a nádhernými plážami priláka ročne tisíce turistov z celého sveta.

Historické centrum

Stred mestského jadra je zapsaný na zozname svetového dedičstva UNESCO a ponúka návštevníkom možnosť preskúmať zvyšky antického mesta, rímskeho amfiteátra a mnoho ďalších historických pamiatok. Syrakúzy boli v minulosti dôležitým centrom starovekého Grécka a ich kultúrny vplyv je dodnes citeľný v architektúre a umení.

Bohatstvo kultúry

Okrem historických pamiatok môžete v Syrakúzach obdivovať aj bohatú umeleckú scénu, múzeá, galérie a festivaly, ktoré sa konajú počas celého roka. Mesto je tiež známe svojou kuchyňou, kde dominujú čerstvé morské plody a miestne vína.

Výnimočné pláže

Syrakúzy sú obklopené azúrovým Stredozemným morom, ktoré ponúka niekoľko úchvatných pláží s jemným pieskom a čistou vodou. Medzi najpopulárnejšie patrí Fontane Bianche, Spiaggia Arenella a Cala Mosche, kde si môžete oddýchnuť a užiť si slnečné lúče.

Pre milovníkov histórie, kultúry a prírody je Syrakúzy ideálnym miestom na dovolenku, ktorá spojí všetky tieto zážitky do jedinečného celku.