Google+

Blog používateľa gastrokuchyne.sk

Čo je to Bistro ? Vedeli ste odkiaľ "Bistro" pochádza ?

Aj keď je na Slovensku pojem bistro už dostatočne udomácnený, jeho pôvod nie je presne daný, väčšina zdrojov označuje bistro s prívlastkom „francúzske“. Vo Francúzsku nájdeme slovíčko bistro (bistrot) ako ľudové meno typické pre denné bary s dlhým pultom na státie, niečo medzi kaviarňou a reštauráciou.

Vydané: 9.10.2017 Komentráre (0) Autor: gastrokuchyne.sk

Cestoviny naše ,,každodenné"

Vznik
Poznáme niekoľko verzií o tom, ako a kde vznikli slávne cestoviny. Taliansko? Čína? Alebo Blízky Východ? Každý by sa rád popýšil objavením tohto vskutku chutného jedla, no podľa najnovších výskumov, práve v Číne našli archeológovia misu cestovín starú viac ako 4000 rokov.
Cestovinové variácie

Vydané: 9.10.2017 Komentráre (0) Autor: gastrokuchyne.sk

Prečo je popcorn obľúbený ?

Kto by ho ešte nemal! Popcorn je vlastne vypukaná kukurica, ktorá je súčasťou našej stravy, ale dá sa povedať aj kultúry. Popcorn obľubujú rovnako mladí aj starí.

Popcorn si radi vychutnáme pri sledovaní športového prenosu, je neodmysliteľnou súčasťou návštevy kina a rovnako tak si ho vychutnáme pri posedení s priateľmi v meste.

Vydané: 9.10.2017 Komentráre (0) Autor: gastrokuchyne.sk

Partneri

Spojte sa s nami na Facebooku